Over It Spektrum

It Spektrum is een multifunctioneel centrum middenin Burdaard. Het is dé bestemming voor iedereen in Fryslân die wil genieten van handige voorzieningen, leuke voorstellingen en sportieve activiteiten. Kom gerust eens langs. 

Onze organisatie

It Spektrum is gevestigd in Schoolstraat 12 in Burdaard. Bij ons kunt u terecht voor het (zakelijk) huren van zalen, het beoefenen van meerdere sporten en het bijwonen van concerten, theater- en bioscoopvoorstellingen.

U kunt ook bij It Spektrum terecht voor verschillende voorzieningen. Denk aan de kinderopvang, de peuterspeelzaal en de ouderensoos. Alles wat u nodig heeft kunt u vinden in het multifunctioneel centrum.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie regelt een deel van het programma van It Spektrum. In de activiteitencommissie zitten Anne Betzema, René Meijer en Sijbren Hilverda. Een klein groepje gedreven vrijwilligers die altijd hulp kunnen gebruiken bij het uitzoeken, inplannen en organiseren van de diverse activiteiten.

Heeft u een idee voor een leuk evenement, of wilt u graag meehelpen met het organiseren ervan, neem dan contact met ons op.

 

Het mienskipsbier van Burdaard

De opbrengst van ons bier gaat onder meer naar It Spektrum: het multifunctioneel centrum van Burdaard. Een belangrijke plek voor de lokale mienskip met verschillende sociaal-culturele voorzieningen.

Burdaarder Bier wordt gebrouwen op initiatief van sponsoren van It Spektrum: Edwin Boonstra (Alfin), Doeke van Wieren (TWA Architecten), Minne Jansma (Jansma Burdaard), Ouwe Kingma (TIBB) en Aan Poorting (TIBB).

Bysûnder Nayf

Burdaarder Bier is geïnspireerd door de bijzondere naïeve kunst van melkvaarder en zondagsschilder Ruurd Wiersma (1904 – 1980). Naar hem is ook een zaal in It Spektrum vernoemd. Na een ontplofte oliekachel in zijn huisje in Burdaard ontpopte hij zich als uitzonderlijk schilder met als hoogtepunt het huisje zelf, waarvan de muren mooier zijn gemaakt met de vier jaargetijden. Tegenwoordig is het te bezoeken als museum.

Admiraals BierBrouwerij

Burdaarder Bier wordt gebrouwen op een klein stukje varen van Burdaard, in het plaatsje Aldtsjerk. Daar staat de brouwerij van brouwmeester Gerrit Admiraal, die er sinds 2014 met veel toewijding speciaalbier maakt.

Vrijwilliger worden? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Multifunctioneel centrum It Spektrum werkt uitsluitend met vrijwilligers om alle voorzieningen en activiteiten draaiende te houden. De meer dan 100 vrijwilligers doen dit met veel plezier. Komt u ons gezellige team versterken? We kunnen uw hulp goed gebruiken!

Werken als vrijwilliger bij It Spektrum Burdaard!?

Bij It Spektrum werken uitsluitend vrijwilligers. De meer dan 60 mannen en vrouwen doen dit met veel plezier. Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden voor een vast dagdeel of als oproepkracht. Misschien lijkt het u leuk om te helpen met buffetten of achter de bar, bij kaartverkoop of om schoon te maken. Er zijn genoeg werkzaamheden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Loop gerust eens binnen of stuur een mailtje naar info@itspektrum.nl.